Granita żurawinowa z bitą śmietaną pomarańczową
Granita żurawinowa z bitą śmietaną pomarańczową to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 328 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koktajl z soku żurawinowego, krem do ubijania, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tapioka żurawinowa z bitą śmietaną pomarańczowo-muszkatołową, Granita truskawkowa z bitą śmietaną, oraz Jeżyna Granita Z Bitą Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sok żurawinowy, 1/2 szklanki cukru i goździki zagotować w małym rondlu, często mieszając; odstawić. Puree sos żurawinowy w procesorze; dodać mieszaninę soku i puree.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia 8x8 cali; zamrozić do twardego, co najmniej 4 godziny.
Gotuj sok pomarańczowy i 2 łyżki cukru w małym rondlu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół.
Wymieszać w skórce. Chłodny syrop pomarańczowy.
Ubij śmietanę i 3 łyżki syropu pomarańczowego w średniej misce do miękkich szczytów. Zeskrobać zęby widelca na mrożonej mieszance żurawiny, tworząc płatki. Kopiec Hojny 1/2 Puchar granita do 1 strony w każdym z 6 szklanek. Kopiec 1/4 szklanki bitej śmietany po przeciwnych stronach.
Mżawka pozostałego syropu pomarańczowego na śmietanie w każdym.