Granita Żurawinowa
Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Jeśli 63 grosze za porcję spada w budżecie, Granita żurawinowa może być doskonałym bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku pomarańczowego, cukru, gałązek mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Żurawina-Jalapeño Granita, Żurawina-Herbata Ziołowa Granita, oraz Granita Żurawinowo-Szampańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 4 szklanki żurawiny i kolejne 4 składniki w ciężkim dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia, przykryć, i niech strome 30 minut. Praca w partiach, mieszanka puree w procesorze. Przecedzić puree do dużej miski, naciskając, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu, jak to możliwe.
Wlać przecedzony puree do naczynia 15x10x2-cala. Zamrozić 45 minut. Za pomocą widelca wymieszać, aby wymieszać zamrożone porcje. Zamrażać, aż granita ma jednolitą konsystencję sypką, mieszając co 45 minut, aby włączyć zamrożone porcje, około 5 godzin. Przykryć i przechowywać zamrożone do 1 dnia.
Używając palców widelca, zeskrobuj granitę, tworząc lodowate płatki. Łyżka do kielichów.
Dekoruj żurawiną i gałązkami mięty.