Granita winna, MIODOWA i Estragonowa
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Jeśli 1,13 zł za porcję spada w budżecie, wino, miód, i Granita estragon może być niesamowite bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka melona spadziowego, liści estragonu, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Granita MIODOWA, Granita MIODOWA Bzu Czarnego, oraz Spritzer Granita MIODOWA dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wino z cukrem w rondlu i doprowadzić do duszenia, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie ostudzić.
Plaster miodu i estragon przecedzić w blenderze, następnie przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski do mieszania.
Połączyć wino, sok z miodu, sok z cytryny i szczyptę soli, a następnie przenieść do kwadratowego naczynia do pieczenia. Włożyć do zamrażarki, aż będzie jędrna, skrobając i mieszając widelcem co 30 minut, aż mieszanina będzie sypka, około 2 godzin.
Podawać przyozdobione liśćmi estragonu lub gałązkami.