Granita mandarynkowa z kremem z wanilii
Mandarynka Granita z kremem waniliowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 244 kalorie, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz śmietanę do ubijania, sok z mandarynki, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Granita mandarynkowa z kremem z wanilii, Granita mandarynkowa z kremem z wanilii, oraz Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sok z mandarynki i 2/3 szklanki cukru w 8-calowej kwadratowej metalowej patelni do pieczenia i ubijaj, aż cukier się rozpuści. Zamrozić mieszaninę mandarynek 1 godzinę, a następnie dobrze wymieszać. Przykryć i zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Śmietanę ułożyć w miseczce. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.
Wymieszać w 2 łyżkach cukru. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce krem waniliowy przez co najmniej 2 godziny lub na noc.
Łyżka 2 łyżki kremu waniliowego do każdej z 6 szklanek. Za pomocą widelca zeskrobać granitę na płatki. Kopiec granita do szklanek i służyć.