Granita Jogurtowa
Jogurt Granitan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Mielony Melon z waniliowym Granitanem i jogurtem cytrusowym, Feta Mrożony Jogurt Z Krew Pomarańczą I Miętą Granita, oraz Granita wapienna {limòn granita}.
Instrukcje
1 w dużej misce zmiażdżyć truskawki do jogurtu, mieszając, aby połączyć.
Wlać mieszaninę do płytkiej patelni (działa metalowa patelnia do pieczenia) i umieścić ją w zamrażarce, odsłoniętej, na 1 godzinę.
Wyjmij patelnię z zamrażarki i dobrze wymieszaj jogurt, rozbijając wszelkie utworzone klastry kryształków lodu.
4 zwróć go do zamrażarki. Kontynuuj mieszanie co pół godziny, rozbijając nowe klastry w miarę ich tworzenia, aż granita zostanie całkowicie zamrożona, ale nadająca się do nabierania, o 2 więcej godzin.
5 miarki i podawać, przyozdobione świeżymi jagodami, w razie potrzeby. (Wszelkie resztki przechowuj w zamrażarce w zakrytym pojemniku lub zamykanej plastikowej torbie.)
Jeśli masz pod ręką świeżą miętę, wymieszaj drobno posiekaną garść z jogurtem i jagodami, zanim zaczniesz zamrażać.