Granita Jagodowa Mieszana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać mieszane Berry Granitan spróbować. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, cukier, maliny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Mieszany budyń jagodowy z pijanym sosem Limoncello Berry, Arbuz-Berry Granita, oraz Granita cytrynowo-jagodowa z Basamikiem i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3/4 szklanki wody i cukru w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, 3 do 4 minut.
Przenieść do miski i ustawić ver większą miskę wypełnioną wodą z lodem do schłodzenia.
Połączyć jagody i maliny w robocie kuchennym i puree. Przecedzić przez drobny sitko i ubić do syropu cukrowego.
Wlać mieszankę jagodową do tacy na kostki lodu i zamrozić na 2 godziny.
Tuż przed podaniem umieść kostki lodu w czystej misce robota kuchennego. Impuls do równomiernego zmielenia, ale jeszcze nie skroplony, około 10 2-sekundowych impulsów. Łyżkę do 6 miseczek deserowych i podawać natychmiast.