Granat Quinoa Pilaf
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać granat Quinoa Pilaf spróbować. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 231 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, sok z cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Granat cytrusowa Sałatka Quinoa z żurawiną granat Vinaigrette, Pilaw Pistacjowo-Granatowy, oraz Kurczak i granat bulghar pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysta i pachnąca.
Dodaj quinoa i wymieszać do herbu.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż ciecz zostanie wchłonięta i quinoa jest przetarg.
W dużej misce wymieszać 1 łyżkę oliwy z oliwek, nasiona granatu, szalotki, pietruszkę, sok z cytryny, skórkę i cukier.
Dodaj quinoa i doprawić solą, i pieprzem do smaku.
Dekoruj prażonymi migdałami.
Serwuje: 6; kalorie: 248; tłuszcz całkowity: 12,5 grama; tłuszcz nasycony: 1 gram; białko: 9 gramów; węglowodany całkowite: 27 gramów; cukier: 4 gramy; błonnik: 4 gramy; Cholesterol: 0 miligramów; sód: 109 miligramów