Granat Panna Cotta
Przepis granat Panna Cotta może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 4 godziny. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 253 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z granatów, skórkę z 1 pomarańczy, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tosty Kokosowe Panna Cotta z hibiskusem i granatem, Czekoladowa Panna Cotta z sosem z granatu w Porto, oraz mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta.
Instrukcje
Spray sześć 3/4-cup ramekins lub custard cupswith nonstick spray.
Umieść 3 łyżki soku z granatów w małej misce.
Posypać żelatyną; odstawić 10 minut. W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 szklanki soku z granatów, cukru i obrać w dużym rondlu na dużym ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Gotować, aż syrop zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, o 10 protokół.
Zdjąć skórkę z patelni; przenieść 1/3 cupsyrup do małej miseczki i rezerwy na sos.
Dodaj mieszaninę żelatyny do pozostałego gorącego syropu na patelni i mieszaj do rozpuszczenia.
Dodać sok pomarańczowy i śmietanę, następnie maślankę. Szczep. Podzielić na przygotowane ramekiny. Schłodzić do Ustawienia, co najmniej 4 godziny lub przez noc. Przykryć i schłodzić sos osobno.
Uruchom nóż wokół krawędzi ramekinów; Odwróć na płytki.
Nie marnuj skórki pomarańczowej: sprawia, że atrakcyjny Dekor.
Wyjmij go z syropu i pozostaw do ostygnięcia, a następnie cienko pokrój wzdłuż. Wrzucić go z 3 łyżkami cukru w małej misce; przykryć i schłodzić.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 252,49; % kalorii z tłuszczu 15,0; tłuszcz (G) 4,23; tłuszcz nasycony (G) 2,63; Cholesterol (mg) 16,10; węglowodany (G) 51,97; błonnik pokarmowy (G) 0,11; cukry ogółem (G) 50,98; węglowodany netto (g) 51,86; Białko (g) 3,28