Gołąbki Gołąbki (Galumpkis)
Gołąbki gołąbki (Galumpkis) to bez glutenu i bez nabiału przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 461 kalorii, 17g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 54 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka koncentratu pomidorowego, pomidorów, pietruszki o płaskich liściach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 82%, to danie jest wybitne. Podobne przepisy są Gołąbki Gołąbki (Galumpkis), Gołąbki Proste (Galumpkis), oraz Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rondel 3-kwartowy zalać olejem i umieścić na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Dodaj pomidory i gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Dodać ocet i cukier; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Umieść patelnię na średnim ogniu i posmaruj 2 łyżkami oliwy z oliwek. Podsmażyć cebulę i czosnek przez około 5 minut, aż będą miękkie. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, odrobiną wina, natką pietruszki i 1/2 szklanki przygotowanego słodko-kwaśnego sosu pomidorowego, wymieszać do włączenia, a następnie zdjąć z ognia.
Zmielone mięso połączyć w dużej misce do mieszania.
Dodać jajko, ugotowany ryż i podsmażoną cebulę. Wrzucić nadzienie razem z rękami, aby połączyć, doprawić dużą ilością soli i pieprzu.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Duże, uszkodzone zewnętrzne liście wyjąć z kapusty i odstawić na bok.
Wytnij rdzenie kapusty ostrym nożem i ostrożnie ściągnij całą resztę liści, zachowując je w całości i tak nieuszkodzone, jak to możliwe, (pozbądź się wszystkich małych liści i użyj ich do surówki lub czegokolwiek innego.) Blanszować liście kapusty w garnku z wrzącą wodą przez 5 minut lub do giętkości. Uruchom liście pod chłodną wodą, a następnie ułóż je, abyś mógł ocenić, ile koców musisz owinąć nadzieniem. Następnie ostrożnie wyciąć żyłę środkową z liści, aby łatwiej było je zwinąć. Weź zarezerwowane Duże zewnętrzne liście i połóż je na dnie patelni, niech część liści zwisa po bokach patelni. Ta izolacja zapobiegnie spalaniu się gołąbków na dnie po upieczeniu. Użyj wszystkich dobrze wyglądających liści, aby zrobić gołąbki. Umieść około 1/2 szklanki nadzienia mięsnego na środku kapusty i zaczynając od tego, co było końcem łodygi, złóż boki i zwinąć kapustę, aby zamknąć nadzienie.
Gołąbki umieścić obok siebie w rzędach, szew-side w dół, na patelni zapiekanki.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pozostałe słodko-kwaśny sos pomidorowy zalać gołąbkami. Złóż wiszące liście na górze, aby zamknąć i utrzymać wilgoć.
Wierzch skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Piec przez 1 godzinę, aż mięso się ugotuje.