Gołąbki

Gołąbki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Gołąbki. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 918 kalorii, 45g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 73 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, liście tymianku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, Kapusta Nadziewana Cała, oraz Gołąbki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do sosu podgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu, dodać cebulę i gotować na średnim ogniu przez 8 minut, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj pomidory, ocet, brązowy cukier, rodzynki, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
PomidorPomidor
RodzynkiRodzynki
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
4
Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Usuń cały rdzeń kapusty nożem do parkowania. Zanurz główkę kapusty we wrzącej wodzie na kilka minut, odrywając każdy liść szczypcami, gdy tylko będzie elastyczny. Odstaw liście na bok. W zależności od wielkości każdego liścia, potrzebujesz co najmniej 14 liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
SzczypceSzczypce
6
Do nadzienia, w dużej misce, połączyć mielone chuck, jajka, cebula, bułka tarta, ryż, tymianek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uchwyt UziemiającyUchwyt Uziemiający
Bułka TartaBułka Tarta
PieprzPieprz
CebulaCebula
TymianekTymianek
JajkoJajko
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodać 1 szklankę sosu do mieszanki mięsa i lekko wymieszać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
8
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Aby zmontować, umieść 1 szklankę sosu na dnie dużego holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
10
Usuń twarde trójkątne żebro z podstawy każdego liścia kapusty małym nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
11
Umieść 1/3 do 1/2 filiżanki nadzienia w owalnym kształcie w pobliżu krawędzi żeber każdego liścia i zwiń w kierunku zewnętrznej krawędzi, chowając boki podczas toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
12
Połówkę gołąbków ułożyć na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
RolkaRolka
SOSSOS
13
Dodaj więcej sosu i więcej roladek kapusty na przemian, aż ve umieszczone wszystkie roladki kapusty w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
RolkaRolka
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Pozostały sos zalać bułeczkami z kapusty. Przykryj naczynie szczelnie pokrywką i piecz przez 1 godzinę lub do momentu, gdy mięso będzie ugotowane, a ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
RolkaRolka
SOSSOS
MięsoMięso
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn