Gotuj książkę: proste ciasto wiśniowe
Need a deser wegetariański? Gotuj książkę: proste ciasto wiśniowe może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, mąkę, skracanie warzyw i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gotuj książkę: prosty mus czekoladowy, Ugotuj książkę: Sałatka z pomidorów wiśniowych i tofu, oraz Gotuj książkę: Kuchnia czereśnia i Malina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F. Ułóż 9-calowy talerz ciasta z 1 rozwałkowaną skórką.
Skrobię kukurydzianą wymieszać z 1/4 szklanki wody, aby uzyskać gładką pastę.
Wiśnie umieścić w rondlu na średnim ogniu, wymieszać z cukrem i pozostałą 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień do średniego, wymieszać skrobię kukurydzianą i gotować, stale mieszając, aż do zgęstnienia, około 5 minut.
Mąkę posypać na dnie przygotowanej Skórki ciasta, następnie wlać nadzienie wiśniowe i równomiernie rozprowadzić.
Piec przez 45 minut, aż skórka będzie złotobrązowa. Schłodzić na stojaku z drutu przez około 2 godziny przed krojeniem.
Podawać w temperaturze pokojowej.
- sprawia, że dwie 9-calowe skorupy -
Mąkę i sól przesiać do miski.
Skrócenie pokroić blenderem do ciasta, aż będzie wielkości małego groszku.
Posypać 1 łyżką mleka na części mieszanki mąki. Delikatnie wrzucić widelcem i wcisnąć na jedną stronę miski.
Posypać kolejną łyżkę na innej suchej części, wrzucić widelcem i wcisnąć na drugą stronę miski. Powtarzać z pozostałym mlekiem, aż cała mąka będzie zwilżona.
Naciśnij ciasto razem, aby uformować 2 równe kulki, a następnie spłaszczyć na dyski.
Rozwałkuj skórki od razu. lub owinąć ciasto szczelnie, wygładzając wszelkie drobne zmarszczki lub kieszenie powietrzne i przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą kulkę do grubości 1/8 cala. Używaj lekkiego dotyku i obchodź się z ciastem jak najmniej.
Aby przygotować pustą skórkę, Rozgrzej piekarnik do 400° F. naciśnij 1 rozwałkowaną skórkę na 9-lub 10-calowy talerz ciasta. Linia z pergaminu i zważyć skorupę w dół z suchej masy fasoli lub ciasto, aby utrzymać skorupę z bulgotanie lub kurczenie.
Piec przez 10 minut, aż firmy i lekko rumiane. Aby sparzyć skórkę, wyjmij ją z piekarnika po około 10 do 20 minutach, kiedy po raz pierwszy zobaczysz złoty odcień Skórki.