Gotuj książkę: Małe letnie puddingi
Ugotuj książkę: Małe letnie puddingi mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 404 kalorie, 12g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, chleb, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotuj książkę: pomidory wystrojone na lato, Ugotuj książkę: letnie bułeczki z krewetkami i miętą, oraz Ugotuj książkę: letnie warzywa i pomidory Krwawa Mary dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść Maliny w misce i posyp je cukrem. Wstrząśnij miską, aby wymieszać je razem bez kruszenia jagód. Odstawić do maceracji na pół godziny.
Będziesz potrzebował czterech 6-8-uncji ramekinów do swoich form budyniowych.
Wytnij okrąg z każdej kromki chleba, używając ramekina jako szablonu.
Wlać mleko do szerokiego naczynia.
Pracując z jednym kółkiem chleba na raz, szybko zanurz chleb w mleku, aż będzie wilgotny, ale nie rozmoczony, a następnie wciśnij go do jednego z ramekinów, wyściełając dno. Przykryj warstwę chleba hojną warstwą jagód. Zrób kolejną warstwę z zwilżonym chlebem i jagodami, a następnie dodaj trzeci okrąg zwilżonego chleba. Ramekin powinien być wypełniony (lub nawet spuchnięty powyżej) obręczą.
Ułóż pozostałe 3 ramekiny w ten sam sposób, używając pozostałego chleba i jagód. Łyżka soków na górze.
Umieścić wypełnione ramekiny na małej tacy lub naczyniu do pieczenia, luźno przykryć każdą z nich folią lub papierem do pergaminu i ustawić ciężkie naczynie bezpośrednio na nich jako ciężar, aby docisnąć warstwy razem.
Przechowywać w lodówce budynie, aż chleb i jagody całkowicie zlać razem, o 4 godziny. Będą dobrze trzymać w lodówce do 24 godzin.
Aby służyć, odkryć ramekiny i uruchomić mały nóż wokół wewnętrznych krawędzi. Odwróć każdy budyń na talerz deserowy i delikatnie go rozpakuj.
Posypać puddingi odrobiną cukru i położyć na wierzchu ładną łyżkę bitej śmietany.