Gotuj książkę: kotlety wieprzowe Tennessee Whiskey

Przepis gotować książkę: Tennessee Whiskey kotlety wieprzowe może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 45 minut. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 29g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, Jack daniels tennessee whiskey, vanillan extract i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć whiskey można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: kotlety schabowe duszone, Ugotuj książkę: kotlety schabowe z szalotką, oraz Ugotuj książkę: budyń chlebowy rabarbarowy z sosem Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Whisk whisky lub bourbon, cydr, brązowy cukier, musztarda, cayenne, wanilia, i 2 łyżeczki octu razem w średniej misce.
Przenieś 1/4 szklanki mieszanki whisky do plastikowej torby z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów, dodaj kotlety wieprzowe, naciśnij powietrze z torby i uszczelnij. Przekręć worek, aby pokryć kotlety marynatą i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin. Zarezerwuj pozostałą mieszankę whisky.
Kotlety wyjąć z worka, osuszyć ręcznikami papierowymi i wyrzucić marynatę.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie palić. Przyprawić kotlety solą i pieprzem i gotować, aż dobrze zbrązowieje z obu stron i zajrzeć do najgrubszej części kotleta za pomocą noża do parowania ujawnia wciąż różowe mięso 1/4 cala od powierzchni, 3 do 4 minut na stronę.
Kotlety przełożyć na talerz i przykryć szczelnie folią.
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę whisky na patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie wszelkie rumiane kawałki z drewnianą łyżką. Gotować, aż zredukowane do grubej glazury, 3 do 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i, trzymając się kotlety, przechyl talerz, aby dodać nagromadzone soki z powrotem na patelni.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki octu, ubij na maśle i gotuj na wolnym ogniu, aż glazura będzie gęsta i lepka, 2 do 3 minut.
Powrót kotlety na patelni i niech reszta na patelni, aż sos przylgnie do kotletów, obracając je od czasu do czasu do pokrycia obu stron, i wgląd w najgrubszej części kotlet schabowy za pomocą noża parowania pokazuje całkowicie gotowane mięso (145ºf na termometrze natychmiastowego odczytu), o 5 protokół.
Kotlety przełożyć na półmisek i polać sosem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Król Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne niemiecki z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki]()
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki