Gotuj książkę: kompletny Hummus
Przepis gotuj książkę: kompletny Hummus jest gotowy w około 3 godziny i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 92 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, najwyższej jakości tahini, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Edamame Hummus, Gotowanie światło kompletne szybkie Cook ' s pieczone kalafior, ciecierzyca, i oliwki, oraz Ugotuj książkę: PBJ dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do podstawowego Dipu Hummusowego: moczyć ciecierzycę przez noc w dużej misce zimnej wody z jedną łyżką sody oczyszczonej.
Odcedzić i opłukać ciecierzycę i umieścić je w dużej patelni.
Dodaj wodę, aż osiągnie 2-3 cm (1 cal) nad ciecierzycą.
Dodać pozostałe 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej i doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 2-3 godziny, aż ciecierzyca będzie bardzo miękka. Lekko ostudzić, odcedzić i zachować część płynu do gotowania.
Włożyć ciecierzycę do robota kuchennego, dodać 2/3 szklanki tahini i proces aż będzie prawie gładki. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dodaj kilka łyżek płynu do gotowania. Doprawić cytryną, czosnkiem i solą; posmakować i wyregulować przyprawę. Aby uzyskać bogatszą, kremową wersję, dodaj pozostałe tahini i przetwarzaj, aż hummus będzie całkowicie gładki i puszysty.
Składniki na sos wymieszać i odstawić na godzinę.
Łyżka 2-3 czubate łyżki Hummusu zanurzają się w każdym talerzu isplead wokół krawędzi, pozostawiając Krater w środku. Wypełnij Krater łyżką surowej tahini.
Wlać 2-3 łyżki sosu, posypać oliwą z oliwek i na wierzch posiekaną natką pietruszki i cebulą.
Dodać 2-3 łyżki ciepłej gotowanej ciecierzycy do każdej płyty hummus dip.
Polać sosem i oliwą z oliwek i podawać z posiekaną natką pietruszki i cebulą.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Sos do maczania świetnie komponuje się z musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Syltbar Mrs. Sparkling rosé. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
![Syltbar Mrs. Sparkling Rose]()
Syltbar Mrs. Sparkling Rose
Elegancki, złożony i owocowy, któremu towarzyszy delikatny aromat owoców cytrusowych i liczi. Jasnoróżowy, jedwabisty i promienny kolor, Syltbar sparkling rose jest wykonany w 100% z Merlota, co nadaje tej musującej róży solidny, okrągły smak, który jest pyszny do ostatniej kropli. Ogólnie rzecz biorąc, jest to wspaniałe, dobrze zbalansowane, czyste, przejrzyste i kremowe wino.Idealny jako aperitif, doskonały z szynką, smażonymi owocami morza, carpaccio z białej ryby i smażonymi karczochami. Idealny również na przejażdżkę łodzią!Przyjazny dla wegan i wegetarian, bez dodatku cukru, bez siarczynów