Gotuj książkę: cytrynowo-pieprzowy Vinaigrette, na dwa sposoby
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać gotować książkę: cytryna-pieprz Vinaigrette, dwa sposoby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 99 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. 68 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz grzanki, vinaigrette, żółtko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Jícama-Sałatka z awokado z cytrusowym winegretem, Ugotuj książkę: Porterhouse wieprzowy z pancettą-suszona wiśnia Vinaigrette, oraz Ugotuj książkę: ziemniaki, szynka i Krokiety z pieprzem Piquillo.
Instrukcje
Sałata: w małej misce połączyć sok z cytryny i czosnek i doprawić solą i pieprzem.
Ubij w oleju. Wrzucić vinaigrette z sałatą, doprawić więcej pieprzu, i udekorować, w razie potrzeby, z Parmigiano-Reggiano.
Połącz sok z cytryny, żółtko jaja, czosnek i anchois w misce lub blenderze.
Ubijając w sposób ciągły lub z uruchomionym blenderem, wlej 2 lub 3 krople oleju, a następnie kontynuuj wlewanie oleju w ciągłym strumieniu, aż cały olej zostanie emulgowany do vinaigrette. Doprawić solą i pieprzem. W misce, wrzucić sałatę z trzech czwartych winegret. Smak i dodać więcej sosu, jeśli chcesz.
Udekoruj Parmigiano-Reggiano i grzankami.