Gotuj książkę: Chocolate Yummy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Chocolate Yummy spróbować. Ten przepis służy 6. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1074 kalorii, 16G białka, oraz 82g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, cukier cukierniczy, budyń czekoladowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: pieczona gorąca czekolada, Gotuj książkę: najlepszy mus czekoladowy, oraz Gotuj książkę: Chocolate Sablés dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść orzechy pekan i cukier w robocie kuchennym i pulsuj razem przez 30 sekund.
W misce miksera elektrycznego, śmietanę razem masło, wanilię i mieszaninę cukru pekan, a następnie wymieszać z mąką i solą, aż po prostu wymieszać. Schłodzić ciasto przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 325° F.
Użyj palców, aby nacisnąć schłodzone ciasto do 9-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia. Nakłuć ciasto widelcem i piec 10 do 15 minut, aż lekko złocisty. Ugotowane ciasto schłodzić, przygotowując pozostałe warstwy.
Rozgrzać śmietanę na budyń w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu. W misce wymieszać cukier i żółtka. Gdy śmietana jest gorąca (ale nie gotuje się), rozpuścić śmietanę w żółtkach, powoli dodając połowę śmietany, energicznie mieszając, a następnie mieszając mieszaninę jajek z powrotem do śmietany w rondlu. Gotować na średnim ogniu przez 5 do 7 minut, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki.
Ciemną i mleczną czekoladę umieścić w misce z masłem, wanilią i solą.
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i mieszać, aż czekolada i masło są stopione.
Rozłóż budyń w płytkim naczyniu do ostygnięcia i przykryj kawałkiem folii umieszczonej bezpośrednio na powierzchni, aby skóra nie tworzyła się.
W małej misce do mieszania lub misce miksera elektrycznego ubić serek śmietankowy i 1/2 szklanki cukru cukierniczego, aż będzie gładki.
W misce miksera elektrycznego lub ręcznie ubijamy śmietanę na miękkie szczyty, następnie dodajemy pozostałe 2 łyżki cukru i ubijamy jeszcze kilka minut, aż utworzą się sztywne szczyty.
Serek rozprowadzić na ostudzonej kruchej skorupie, ułożyć budyniem, a następnie dodać bitą śmietanę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi wiórkami czekoladowymi.