Gotowany łosoś z salsą Verde

Gotowany łosoś z salsą Verde
Gotowany łosoś z salsą Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 428 kalorii, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, proszek z kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łosoś gotowany z salsą verde, Gotowany mostek wołowy z salsą Verde, oraz Łosoś z salsą verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 250 stopni F (120 C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Wytnij duży kawałek folii, który jest około cztery razy szerszy niż filet z łososia i kilka centymetrów dłuższy. Jeśli folia nie jest wystarczająco długa, może być konieczne połączenie kilku arkuszy ze sobą, wyściełając krawędzie i składając je kilka razy. Skalowanie i debone filet, a następnie za pomocą ręczników papierowych osuszyć powierzchnię ryby. Natrzyj 2 łyżki oliwy z oliwek po obu stronach łososia i połóż skórę łososia na folii.Natrzeć 4 ząbki startego czosnku i posypać skórką z cytryny, kolendrą w proszku, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Folię aluminiową złożyć na łososia i zamknąć górę składając górną krawędź 3 lub 4 razy. Złóż lewą i prawą stronę folii 3 lub 4 razy, aby utworzyć opakowanie i umieść opakowanie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Waga KuchennaWaga Kuchenna
3
Piecz łososia przez 25-30 minut lub do termometru 135 F (57 C). Aby zrobić sos, dodaj kolendrę, pietruszkę płaską, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 3 łyżki soku z cytryny, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki soli i biały pieprz do małego robota kuchennego lub blendera. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przeciąć awokado na pół wzdłuż, a następnie usunąć dół i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
5
Pokrój awokado w kostkę 1/2", a następnie wrzuć z odrobiną soku z cytryny, aby nie utleniało. Aby podać łososia, można go rozpakować i pokroić na porcje lub przenieść w całości na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
Skropić trochę sosu na i wokół łososia i rozrzucić awokado na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn