Gotowany łosoś z kremowym sosem ziołowym to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 38g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, sól, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gotowany łosoś Sockeye z musztardowym sosem ziołowym, Gotowany łosoś w sosie ziołowo-cytrynowym, oraz Gotowany łosoś z kremowym sosem Piccata.
Instrukcje
1
Aby przygotować łososia, połącz pierwsze 6 składników na dużej patelni; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj rybę do patelni. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut (ryby mogą nie być całkowicie ugotowane).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Zdjąć z ognia.
4
Odstawić, pokryte, 10 minut.
5
Wyjąć rybę z patelni łyżką szczelinową; umieścić na naczyniu. Kryj się i wyluzuj. Wyrzucić płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
6
Aby przygotować sos, połączyć majonez i kolejne 9 składników (przez pieprz) w małej misce; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
Pieprz
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Gotować groch we wrzącej wodzie 1 minutę lub do chrupkości-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Groch
8
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić. Ułóż 2 szklanki sałaty i 3/4 szklanki grochu na każdym z 4 talerzy. Do każdej porcji dodać 1 filet z łososia i około 3 łyżki sosu.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.