Gotowany Łosoś Niçoise

Gotowany Łosoś Niçoise
Gotowany łosoś Niçoise jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 847 kalorii, 43g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz Bazyl, rukolę, ocet szampański i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet szampański, można śledzić to danie główne z Champagne Jello Parfaits-Niskokaloryczne jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś Niçoise, Sałatka Niçoise z łososiem, oraz Sałatka Z Łososiem Nicoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do dużej patelni dodać liście laurowe, sól koszerną, ziarna pieprzu i wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Dodać łososia i wystarczająco dużo wody do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
WodaWoda
3
Łososia wyjąć i odstawić; doprowadzić płyn do wrzenia, przykryty. Reduce to gotuj na wolnym ogniu, następnie delikatnie wsuń łososia do płynu i gotuj 10 do 15 minut, pod przykryciem, aż łosoś będzie po prostu nieprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
4
Podczas gotowania łososia przygotuj dressing: w małej misce ubij czosnek, musztardę i ocet. Stopniowo ubijać olejem, aż opatrunek zostanie emulgowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
CzosnekCzosnek
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Ubijamy zioła i doprawiamy solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Za pomocą 2 szpatułek wyjąć łososia, umieścić na stojaku chłodzącym ustawionym na patelni z prześcieradłem i schłodzić 10 minut, luźno przykryte folią. Wyrzuć kłusowniczy płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Wyjmij łososia z lodówki i rozbij na duże kawałki, odrzucając skórę. Na bardzo dużym talerzu, top rukola z kawałkami ryby, ziemniaki, jajka, fasolka szparagowa, oliwki i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Rukiew WodnaRukiew Wodna
ZiemniakZiemniak
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
łosośłosoś
JajkoJajko
RybyRyby
8
Mżawka dressing na wszystko i podawać natychmiast, w towarzystwie chrupiący chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn