Gotowany łosoś Niçoise jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 847 kalorii, 43g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz Bazyl, rukolę, ocet szampański i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet szampański, można śledzić to danie główne z Champagne Jello Parfaits-Niskokaloryczne jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś Niçoise, Sałatka Niçoise z łososiem, oraz Sałatka Z Łososiem Nicoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do dużej patelni dodać liście laurowe, sól koszerną, ziarna pieprzu i wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Pieprz
Liście Laurowe
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2
Dodać łososia i wystarczająco dużo wody do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Woda
3
Łososia wyjąć i odstawić; doprowadzić płyn do wrzenia, przykryty. Reduce to gotuj na wolnym ogniu, następnie delikatnie wsuń łososia do płynu i gotuj 10 do 15 minut, pod przykryciem, aż łosoś będzie po prostu nieprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
4
Podczas gotowania łososia przygotuj dressing: w małej misce ubij czosnek, musztardę i ocet. Stopniowo ubijać olejem, aż opatrunek zostanie emulgowany.
Za pomocą 2 szpatułek wyjąć łososia, umieścić na stojaku chłodzącym ustawionym na patelni z prześcieradłem i schłodzić 10 minut, luźno przykryte folią. Wyrzuć kłusowniczy płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Szpatułka
Folia Aluminiowa
Patelnia
7
Wyjmij łososia z lodówki i rozbij na duże kawałki, odrzucając skórę. Na bardzo dużym talerzu, top rukola z kawałkami ryby, ziemniaki, jajka, fasolka szparagowa, oliwki i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Rukiew Wodna
Ziemniak
Pomidor
Oliwki
łosoś
Jajko
Ryby
8
Mżawka dressing na wszystko i podawać natychmiast, w towarzystwie chrupiący chleb.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.