Gotowany na parze dziki okoń pręgowany z sosem Romesco z żółtej papryki, relishem z czerwonej papryki i czarnych oliwek oraz olejem pietruszkowo-czosnkowym

Gotowany na parze dziki okoń pręgowany z sosem Romesco z żółtej papryki, relishem z czerwonej papryki i czarnych oliwek oraz olejem pietruszkowo-czosnkowym
Gotowany na parze dziki okoń pręgowany z sosem romesco z żółtej papryki, relish z czerwonej papryki i czarnych oliwek oraz olejem pietruszkowo-czosnkowym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału i dla peskatarian ma 943 kalorie , 37 g białka i 65 g tłuszczu na porcję. Za 9,07 USD za porcję przepis ten pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Udaj się do sklepu i kup chleb, pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 77% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Sałatka z pietruszki z dressingiem z oliwy z oliwek , Gotowane na parze karczochy z aioli z pieczonej czerwonej papryki i Ciasto z winem i oliwą z oliwek .

Instrukcje

1
Dodaj pietruszkę i czosnek do blendera i włącz blender, powoli wlewaj olej, aż się połączą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Pozostaw olej w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1
Wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce, dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przed podaniem pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut.
1
Rozgrzej olej w dużej patelni do smażenia na wysokim ogniu, aż zacznie dymić. Osobno podsmaż czosnek, paprykę, pomidory, chili i kostki chleba, aż lekko się zrumienią, około 2 do 3 minut każda.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wyjmij każdy składnik łyżką cedzakową, gdy będzie gotowy. Odtłuść patelnię octem. Umieść wszystkie podsmażone składniki i płyn do odtłuszczania w malakserze i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj migdały i miksuj, aż będą drobno posiekane. Wymieszaj z miodem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Przygotowanie ryby: ustaw bambusowy koszyk na parze nad dużym garnkiem z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj nasiona kolendry, nasiona kopru włoskiego, zmiażdżony czosnek, sok pomarańczowy i resztę wyciśniętego miąższu, sok z cytryny i resztę wyciśniętego miąższu, ziarna czarnego pieprzu i odrobinę wina do wody i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gdy woda zacznie wrzeć, posmaruj każdy filet olejem rzepakowym i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Włóż rybę skórą do dołu do koszyka do gotowania na parze nad gotującą się wodą i gotuj na parze, aż będzie ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Ułóż rybę na talerzach do serwowania z sosem Romesco z żółtej papryki z boku. Na wierzch ryby nałóż kopczyki oleju z pietruszki i czosnku oraz relish z czerwonej papryki i czarnych oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Udekoruj listkami pietruszki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

1ancho chile, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane i grubo posiekaneancho chile, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane i grubo posiekane1porcja startego parmezanupieprz czarnypieprz czarny561 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego4krewetki i żyłkiOlej rzepakowyOlej rzepakowy1Nowe Meksykańskie chile, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane i grubo posiekaneNowe Meksykańskie chile, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane i grubo posiekane1porcja startego parmezanunasiona kolendrynasiona kolendry1porcja startego parmezanubułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści15papryka habaneroposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki60papryka habanerodrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki1porcja startego parmezanudrobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6goździkiczosnek obranyczosnek obrany2rozgniecione ząbki czosnkurozgniecione ząbki czosnku1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2warzywo (np. szpinak)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1cytrynowy, soczysty, miąższ reservedcytrynowy, soczysty, miąższ reserved1pomarańczowy, soczysty, Flesh reservedpomarańczowy, soczysty, Flesh reserved541 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2161 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia681 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepestkowe i grubo posiekane oliwki nicoisepestkowe i grubo posiekane oliwki nicoise4krewetki i żyłkiPietruszka listki, do dekoracjiPietruszka listki, do dekoracji2pieczona czerwona papryka, obrana, posiekana i pokrojona w kostkępieczona czerwona papryka, obrana, posiekana i pokrojona w kostkę1szczyptaSzczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzuSzczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedojrzewający ocet sherrydojrzewający ocet sherry680papryka habaneroDzikie filety basowe w paski, skin-onDzikie filety basowe w paski, skin-on1roztopione masłobiały chleb, skórka usunięta, pokrojona w drobną kostkębiały chleb, skórka usunięta, pokrojona w drobną kostkę1201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały36papryka habaneroprażone całe migdałyprażone całe migdały454papryka habaneroSplash hiszpańskie wino (zalecane: arino)Splash hiszpańskie wino (zalecane: arino)1papryka żółta, pieczona, obrana i sadzonapapryka żółta, pieczona, obrana i sadzona2żółte pomidory, połówkiżółte pomidory, połówki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn