Gotowany na parze dziki okoń pręgowany z sosem Romesco z żółtej papryki, relishem z czerwonej papryki i czarnych oliwek oraz olejem pietruszkowo-czosnkowym
Gotowany na parze dziki okoń pręgowany z sosem romesco z żółtej papryki, relish z czerwonej papryki i czarnych oliwek oraz olejem pietruszkowo-czosnkowym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału i dla peskatarian ma 943 kalorie , 37 g białka i 65 g tłuszczu na porcję. Za 9,07 USD za porcję przepis ten pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Udaj się do sklepu i kup chleb, pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 77% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Sałatka z pietruszki z dressingiem z oliwy z oliwek , Gotowane na parze karczochy z aioli z pieczonej czerwonej papryki i Ciasto z winem i oliwą z oliwek .
Instrukcje
1
Dodaj pietruszkę i czosnek do blendera i włącz blender, powoli wlewaj olej, aż się połączą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Pozostaw olej w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
1
Wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce, dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
2
Przed podaniem pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut.
1
Rozgrzej olej w dużej patelni do smażenia na wysokim ogniu, aż zacznie dymić. Osobno podsmaż czosnek, paprykę, pomidory, chili i kostki chleba, aż lekko się zrumienią, około 2 do 3 minut każda.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Dynie Do Ciasta
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
2
Wyjmij każdy składnik łyżką cedzakową, gdy będzie gotowy. Odtłuść patelnię octem. Umieść wszystkie podsmażone składniki i płyn do odtłuszczania w malakserze i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
3
Dodaj migdały i miksuj, aż będą drobno posiekane. Wymieszaj z miodem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Przygotowanie ryby: ustaw bambusowy koszyk na parze nad dużym garnkiem z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
5
Dodaj nasiona kolendry, nasiona kopru włoskiego, zmiażdżony czosnek, sok pomarańczowy i resztę wyciśniętego miąższu, sok z cytryny i resztę wyciśniętego miąższu, ziarna czarnego pieprzu i odrobinę wina do wody i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gdy woda zacznie wrzeć, posmaruj każdy filet olejem rzepakowym i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Całe Nasiona Kolendry
Jak Zazdrość Anioła
Bułka Tarta, Kilka Garści
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Włóż rybę skórą do dołu do koszyka do gotowania na parze nad gotującą się wodą i gotuj na parze, aż będzie ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
7
Ułóż rybę na talerzach do serwowania z sosem Romesco z żółtej papryki z boku. Na wierzch ryby nałóż kopczyki oleju z pietruszki i czosnku oraz relish z czerwonej papryki i czarnych oliwek.