Gotowany Krab Dungeness z koprem włoskim
Gotowany Krab Dungeness z koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 136 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cebulkę kopru włoskiego, masło imbirowe, żywe kraby dungeness i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Z Selera, Kopru Włoskiego I Jabłek Z Krabem Dungeness, Hot Dungeness Crab Dip, oraz Sałatka Krabowa Dungeness.
Instrukcje
Zmielić tyle najbardziej delikatnych liści kopru włoskiego, aby 2 łyżki stołowe, i zmielić tyle żarówki, aby 1/4 szklanki; odstawić oba na bok do kopru włoskiego-cytrynowy sos tatarski.
Grubo posiekać pozostałe liście, łodygi i żarówkę i umieścić w dużym (co najmniej 8-quart) garnku.
Dodaj plasterki cytryny, 1/4 szklanki soli i wystarczająco zimnej wody, aby dostać się w ciągu 3 cali od górnej części garnka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Podczas gdy woda jest ogrzewanie, ustawić kraby na obręczy blachy do pieczenia lub tacy, i umieścić je w zamrażarce. (To otępia ich zmysły, aby ułatwić im obsługę. Krab powinien być dobrze schłodzony, ale nie zamrożony; nie zostawiaj ich w zamrażarce dłużej niż 30 minut.) Gdy woda dojdzie do wrzenia, chwyć każdego kraba bezpiecznie z tyłu jego skorupy i delikatnie, ale szybko upuść go głową do wrzącej wody.
Przykryj garnek i przywróć wodę do wrzenia, zmniejszając ciepło do medium, jeśli to konieczne, aby zapobiec wrzeniu wody. Kraby gotować 18 do 20 protokół. Ostrożnie odcedzić. Kraby oczyścić i podawać na gorąco lub schłodzone z koprem-cytrynowym sosem tatarskim, sosem koktajlowym Bloody Mary i masłem imbirowym.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.