Ten przepis służy 8. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, pietruszkę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gotowany łosoś z sosem musztardowym, Gotowany łosoś z sosem musztardowo-koperkowym, oraz Gotowany łosoś Sockeye z musztardowym sosem ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 10 lub 12-calowej patelni, ciepła woda, plasterki cytryny, plasterki cebuli, gałązki pietruszki, 1/2 łyżeczka soli i pieprzu do wrzenia. Gotować 3 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Pieprz
Cytryna
Cebula
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać łososia, skórkę do dołu. Przykryć i gotować 5 do 6 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
3
Usuń łososia z cieczy w patelni. Całkowicie fajne. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny. Wyrzucić płyn w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
W małej misce, wymieszać sok z cytryny, miód, musztarda i olej, aż dobrze wymieszane. W innej małej misce wymieszaj posiekaną natkę pietruszki, czerwoną cebulę, kapary i skórkę cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Skórka Z Cytryny
Cebula Czerwona
Musztarda
Pietruszka-nać
Kapary
Miód
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Aby podawać, ostrożnie usuń skórę z łososia; ułóż łososia na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
6
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
7
Polać łososiem sosem miodowo-musztardowym, posypać natką pietruszki.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.