Gotowanie Light ' s Ultimate pieczony indyk

Gotowanie Light ' s Ultimate pieczony indyk
Cooking Light ' s Ultimate pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 520 kalorii, 70g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, złote pyszne jabłka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cooking Light ' s Turkey Mini Meatloaves, Gotowanie Light indyka i białej fasoli Chili, oraz Gotowanie światło kompletne szybkie Cook ' s pieczone kalafior, ciecierzyca, i oliwki.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz cydr i 4 łyżki syropu kukurydzianego w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; odstawić.
4
Usuń i zarezerwuj podroby i szyję z Turcji. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
5
Połącz przyprawę do drobiu, szałwię, sól i pieprz. Wcierać mieszankę przyprawową w skórę i jamę ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
6
Umieść połowę czosnku, ćwiartki cebuli i ćwiartki jabłka w jamie ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CebulaCebula
7
Włożyć indyka, pierś do góry, na płytkiej patelni pokrytej sprayem do gotowania. Ułóż pozostały czosnek, cebulę i jabłko wokół indyka na patelni. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CebulaCebula
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec w temperaturze 375 przez 45 minut. Podsmaż indyka syropem z cydru i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec w 375 dodatkowe 2 godziny i 15 minut, aż termometr mięsny zarejestruje 180, fastrygując syropem z cydru 4 razy w regularnych odstępach czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
10
Odstawić na 10 minut. Wyrzucić skórę.
11
Wyjąć indyka z patelni, zastrzegając kapiele do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Na talerzu ułożyć indyka, ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
13
Przecedzić kapiące przez durszlak do miski; wyrzucić ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
15
Wlać krople do worka;odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
16
Spuścić krople do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Podczas pieczenia indyka masło roztopić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
18
Dodaj zastrzeżone podroby i szyję; saute przez 2 minuty z każdej strony lub aż zbrązowieje.
19
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Przecedzić mieszaninę przez durszlak do miski, odrzucając ciała stałe. Rezerwa 1/4 mieszanki bulionu szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
20
Połącz kapanie i pozostałą mieszaninę bulionu w patelni do pieczenia na płycie kuchennej na średnim ogniu, skrobanie patelni, aby poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiecPiec
21
Połączyć 1/4 Puchar reserved mieszaniny bulionu i skrobi kukurydzianej; dodać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
22
Dodaj 1 łyżkę syropu kukurydzianego, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
23
SOS podawać z indykiem (sos będzie ciemny i cienki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn