Gotowane Szparagi Z Salsą Verde
Gotowane szparagi z salsą Verde mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 191 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.59 za porcję. Ten przepis z finecooking.com ma 23 fanów. Mieszanka sardeli, sok z cytryny, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Szparagi-feta Salsa Verde, Kotlety jagnięce ze szparagami-feta Salsa Verde, oraz Łosoś wędzony, szparagi z grilla i Halloumi z salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić salsa verde: w misce, połączyć oliwę z oliwek, pietruszka, szalotka, anchois, sok z cytryny, kapary, i skórka z cytryny. Wymieszać, aby zmiksować, a następnie doprawić do smaku 1/8 łyżeczki. sól, lub więcej do smaku.
Ugotować szparagi: doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać szparagi i gotować, aż tylko miękkie, o 4 protokół dla średnich spears. Szparagi wyjąć z wrzącej wody szczypcami i osuszyć na czystym naczyniu.
Przenieś na talerz, układając włócznie z końcówkami skierowanymi w tym samym kierunku. Polać sosem na ciepłych włóczkach i podawać natychmiast. Dodać do przodu porady można zrobić salsa verde do 8 godzin naprzód.
na bazie czterech porcji, kalorii
7, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
8, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.