Gotowane steki z łososia z sosem jogurtowo-koperkowym
Gotowane steki z łososia z sosem jogurtowo-koperkowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 40g białka, oraz 13g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz seler, cebulę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Gotowane Steki Z Łososia Z Sosem Cytrynowo-Ogórkowym Jogurtowym, Sałatka z łososia i rukoli z sosem koperkowo-jogurtowym, oraz Steki z łososia w sosie koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połącz bulion z kurczaka, cebulę i seler. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 2 protokół.
Gdy bulion się gotuje, wymieszaj jogurt, sok z cytryny i koperek w małej misce. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Doprawić łososia z obu stron solą i pieprzem.
Dodaj do patelni z mieszaniny bulionu; przykryć i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Kłusować, aż ryba zacznie się łuszczyć po pchnięciu widelcem, 8 do 10 minut.
Wyciągnij łososia z bulionu szczypcami lub łyżką szczelinową i podawaj na ciepło z obfitym sosem koperkowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.