Gotowane przegrzebki z porami i marchewką

Gotowane przegrzebki z porami i marchewką
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, wino, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przegrzebki Na Kremowych Porach, Spaghetti Z Przegrzebkami, Porami I Estragonem, oraz Zapiekane przegrzebki z kapustą i porami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać marchew i Por i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
PorPor
3
Dodać wino i 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić przegrzebki z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i umieścić na wierzchu warzyw. Zmniejszyć ogień do medium i gotować, pokryte, aż przegrzebki są nieprzezroczyste przez cały, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
WinoWino
4
Przenieś przegrzebki na talerz. W małej misce połącz pietruszkę, czosnek, orzeszki piniowe i pozostałą łyżkę oleju. Wymieszać z warzywami i bulionem i podawać z przegrzebkami. Skrót: zamiast siekać natkę pietruszki, czosnek i orzeszki piniowe ręcznie, można je pulsować w robocie kuchennym z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
BulionBulion
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn