Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado
Gotowane ogony homara, a smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 13,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 606 kalorii, 28g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wino, ziarna pieprzu, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado, Grillowane ogony homara z sałatką z nektarynki i awokado, oraz Gotowany łosoś z puree z awokado i sałatką z groszku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze lub przetwórcy żywności, połączyć mango, cukier, sok z cytryny i limonki i proces do gładkiej. Doprawić do smaku solą, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
W blenderze lub przetwórcy żywności, połączyć awokado, kwaśną śmietanę, limonkę i sok z cytryny i procesu do gładkiej. Doprawić do smaku solą, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu doprowadzić wodę, wino, połówki cytryny, liście laurowe, ziarna pieprzu i sól do wrzenia.
Dodaj ogony homara i kłusować przez 6 minut, a następnie przenieść do dużej blachy do pieczenia ostudzić. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, otwórz skorupy homara i usuń mięso. Odstawić podczas smażenia ostryg.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. Napełnij średni rondel o dużym dnie 1 cal oleju, pozostawiając co najmniej 3 cale między olejem a górną częścią rondla.
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 177°.
W małej misce, ubić razem mąkę, cayenne, papryka, i sól. Zagrzebać ostrygi w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Pracując partiami, smaż ostrygi, obracając raz, aż do złotego koloru, około 5 minut.
Przenieś tak, jak zrobiono na papierową blachę do pieczenia wyłożoną ręcznikiem. Nadal smażyć Pozostałe ostrygi, przywracając olej do 177° między partiami.
W dużej patelni sauté na umiarkowanym ogniu, roztopić masło i czosnek razem.
Dodać mięso ogona homara i podsmażyć, fastrygowanie z roztopionym masłem, aż do ogrzania.
Ułóż 1 ogon homara i 3 ostrygi na każdym z 4 talerzy.
Podawać z puree z mango i awokado.