Gotowane Na Parze Azjatyckie Warzywa

Gotowane Na Parze Azjatyckie Warzywa
Pan-gotowane na parze Azjatyckie warzywa może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 30 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz azjatyckie zielenie 4 do 8 cali długości, nasiona sezamu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Gotowane na parze Azjatyckie warzywa z sosem Shiitake, Warzywa gotowane na parze z karmelizowanymi porami, oraz Duszone kasze serowe i gotowane na parze warzywa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń i odrzuć żółte, uszkodzone lub twarde liście od 1 funta azjatyckiej zieleni o długości od 4 do 8 cali, takie jak baby bok choy, choy sum, Yao choy lub małe chińskie zielenie musztardy. Jeśli głowa lub łodyga jest grubsza niż 2 cale u podstawy, pociąć wzdłuż na połówki lub ćwiartki, aby uzyskać około 1 cala grubości. Zanurz się w wodzie i przekręć, aby usunąć piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
Baby Bok ChoyBaby Bok Choy
Choy SumChoy Sum
ZieloniZieloni
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2
Drenaż.
3
Ustaw patelnię 5 do 6 na dużym ogniu. Gdy gorące, dodać 1/2 szklanki wody i zieleni; przykryć i gotować, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zieleninę odcedzić i wlać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
W razie potrzeby skropić 2 łyżkami sosu ostrygowego lub sosu sojowego i 2 do 3 łyżeczek prażonego oleju sezamowego; posypać około 1 łyżką prażonego sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn