Gotowane Na Parze Azjatyckie Warzywa

Gotowane Na Parze Azjatyckie Warzywa
Pan-gotowane na parze Azjatyckie warzywa może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 30 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz azjatyckie zielenie 4 do 8 cali długości, nasiona sezamu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Gotowane na parze Azjatyckie warzywa z sosem Shiitake, Warzywa gotowane na parze z karmelizowanymi porami, oraz Duszone kasze serowe i gotowane na parze warzywa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń i odrzuć żółte, uszkodzone lub twarde liście od 1 funta azjatyckiej zieleni o długości od 4 do 8 cali, takie jak baby bok choy, choy sum, Yao choy lub małe chińskie zielenie musztardy. Jeśli głowa lub łodyga jest grubsza niż 2 cale u podstawy, pociąć wzdłuż na połówki lub ćwiartki, aby uzyskać około 1 cala grubości. Zanurz się w wodzie i przekręć, aby usunąć piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
Baby Bok ChoyBaby Bok Choy
Choy SumChoy Sum
ZieloniZieloni
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2
Drenaż.
3
Ustaw patelnię 5 do 6 na dużym ogniu. Gdy gorące, dodać 1/2 szklanki wody i zieleni; przykryć i gotować, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Zieleninę odcedzić i wlać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
W razie potrzeby skropić 2 łyżkami sosu ostrygowego lub sosu sojowego i 2 do 3 łyżeczek prażonego oleju sezamowego; posypać około 1 łyżką prażonego sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn