Gotowane krewetki z sosem imbirowym Meyer Lemon to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brązowego cukru, pieprz, ogon na krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Gotowane krewetki z opiekanym sosem sezamowo-imbirowym, Gotowane krewetki z sosem cytrynowo-chrzanowym, oraz Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy.
Instrukcje
1
Wir 1/2 szklanki soku z cytryny, musztarda, imbir, brązowy cukier i 1/2 łyżeczki. każda sól i pieprz w blenderze na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Brązowy Cukier
Sok Z Cytryny
Musztarda
Imbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać olej z uruchomionym silnikiem. Wlać natkę pietruszki, a następnie schłodzić sos w małej misce.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.