Gotowane Ciasto Czekoladowe Delight

Gotowane Ciasto Czekoladowe Delight
Gotowane ciasto czekoladowe Delight może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 495 kalorii, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 17 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cukru, mleka, orzechów włoskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowy tort rozkoszy kochanka, Gotowane Ciasto Daktylowe, oraz Gotowane Ciasto Przyprawowe.

Instrukcje

1
Dokładnie nasmaruj dno i boki 2-kwartowej formy odpornej na ciepło lub 9-calowej patelni bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
2
Posypać białym cukrem i wystukać nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
3
N duża miska miksera, beat masło, cukier i wanilia, aż lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodać jajka i dobrze zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
W osobnej misce wymieszaj mąkę, kakao, cynamon i sodę oczyszczoną; Dodaj do mieszaniny masła na przemian z mlekiem, aż dobrze się wymieszasz. Wymieszać posiekane orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Łyżka ciasto do smarowanej formy. Przykryć kawałkiem nasmarowanej folii aluminiowej, nasmarowanej stroną do dołu. Zwiń krawędzie folii wokół obręczy; zamocuj bezpiecznie sznurkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Umieść stojak w dużym czajniku lub garnku; wlej wodę do górnej części stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Podgrzać wodę do wrzenia; umieścić formę na stojaku. Zmniejszyć ciepło. Przykryj czajnik i ciasto parowe na gotującej się wodzie przez godzinę i 25 minut lub aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty. (
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Dodaj wodę, w razie potrzeby, podczas gotowania na parze, aby utrzymać wodę na poziomie stojaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
10
Wyjąć pleśń z czajnika; schłodzić 10 minut na stojaku z drutu. Uruchom końcówkę ostrego noża wokół krawędzi; Odwróć na talerzu do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
11
Podawać na gorąco z sosami do wyboru.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn