Gotowane Ciasto Czekoladowe Delight
Gotowane ciasto czekoladowe Delight może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 495 kalorii, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 17 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cukru, mleka, orzechów włoskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowy tort rozkoszy kochanka, Gotowane Ciasto Daktylowe, oraz Gotowane Ciasto Przyprawowe.
Instrukcje
Dokładnie nasmaruj dno i boki 2-kwartowej formy odpornej na ciepło lub 9-calowej patelni bundt.
Posypać białym cukrem i wystukać nadmiar.
N duża miska miksera, beat masło, cukier i wanilia, aż lekkie i puszyste.
Dodać jajka i dobrze zmiksować.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, kakao, cynamon i sodę oczyszczoną; Dodaj do mieszaniny masła na przemian z mlekiem, aż dobrze się wymieszasz. Wymieszać posiekane orzechy.
Łyżka ciasto do smarowanej formy. Przykryć kawałkiem nasmarowanej folii aluminiowej, nasmarowanej stroną do dołu. Zwiń krawędzie folii wokół obręczy; zamocuj bezpiecznie sznurkiem.
Umieść stojak w dużym czajniku lub garnku; wlej wodę do górnej części stojaka.
Podgrzać wodę do wrzenia; umieścić formę na stojaku. Zmniejszyć ciepło. Przykryj czajnik i ciasto parowe na gotującej się wodzie przez godzinę i 25 minut lub aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty. (
Dodaj wodę, w razie potrzeby, podczas gotowania na parze, aby utrzymać wodę na poziomie stojaka.)
Wyjąć pleśń z czajnika; schłodzić 10 minut na stojaku z drutu. Uruchom końcówkę ostrego noża wokół krawędzi; Odwróć na talerzu do serwowania.
Podawać na gorąco z sosami do wyboru.