Gotowane Chayotes z sosem czekoladowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać gotowane Chayotes z sosem czekoladowym spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz ananasa, doniczki pekan, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gotowane gruszki z sosem czekoladowym, Przyprawione gotowane gruszki w sosie czekoladowym, oraz Gotowane gruszki z sosem czekoladowym i lodami Vanillan {aka Poires Belle-Hélène} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wodę i cukier gotować w 4-qt. rondel na średnim ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru, często mieszając. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodać chayotes; częściowo przykryć rondel pokrywką. Dusić 30 min. lub aż chayotes będą miękkie, mieszając delikatnie co 10 minut.
Usunąć chayotes z cieczy; wyrzucić płyn.
Pokrój chayotes wzdłuż na pół.
Umieścić czekoladę w małej misce do mikrofalówki.
Dodać mleko. Mikrofalówka na wysokości 2 min., mieszając po 1 min. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Łyżka 1/4 szklanki ananasa na każdym z ośmiu talerzy; posypać każdy z około 1 łyżeczki. kokos. Wierzch polać połówkami chayote; polać równomiernie sosem czekoladowym.