Gotowane brzoskwinie z wanilią Panna Cotta

Gotowane brzoskwinie z wanilią Panna Cotta
Gotowane brzoskwinie z wanilią Panna Cottan to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 543 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brzoskwinie, cukier, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Panna cotta z brzoskwiniami, Ciasto Panna Cotta Z Gotowanymi Owocami, oraz Maślanka Panna Cotta Z Fig Zinfandel-Gotowane.

Instrukcje

1
W rondlu, na średnim ogniu, mieszać śmietanę, mleko i 1/2 szklanki cukru, aż cukier się rozpuści. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do kremu, a następnie dodać pustą fasolę (lub dodać ekstrakt). Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Usunąć z heat.In mała miska, połączyć żelatynę i 3 łyżki gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Pozostaw, mieszając od czasu do czasu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, około 10 minut. Wymieszać 1/2 szklanki mieszaniny śmietany do żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4
Wlać z powrotem do pozostałej śmietany, następnie dodać sól i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Przełożyć do dużej miski i przykryć folią, dociskając folię do powierzchni kremu; lekko ostudzić. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii (jeśli używasz) i wymieszać do rekombinacji. Podzielić mieszaninę między sześć 1/2-cup ramekins lub filiżanek umieszczonych na blasze do pieczenia, wypełniając każdy 2/3 pełne. Przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 i do 24 godzin. Napełnij średnią miskę do połowy lodowatą wodą. W dużym garnku, na małym ogniu, rozpuścić pozostały 1 szklankę cukru w 6 szklankach wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Dodać skórkę z cytryny i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
8
Dodaj brzoskwinie, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
9
Przenieść brzoskwinie do lodowatej wody na 1 minutę i zdjąć Skórki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
10
Dodaj gałązkę ziół do syropu i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, 35 do 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
11
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
12
Umieścić brzoskwinie w misce. Przecedzić syrop nad brzoskwiniami i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 do 8 godzin. Aby podać, obrócić każdą panna cottę na talerz, umieścić brzoskwinię obok niego i łyżkę syropu na obu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Piccini Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn