Gotowane brzoskwinie z wanilią Panna Cotta
Gotowane brzoskwinie z wanilią Panna Cottan to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 543 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brzoskwinie, cukier, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Panna cotta z brzoskwiniami, Ciasto Panna Cotta Z Gotowanymi Owocami, oraz Maślanka Panna Cotta Z Fig Zinfandel-Gotowane.
Instrukcje
W rondlu, na średnim ogniu, mieszać śmietanę, mleko i 1/2 szklanki cukru, aż cukier się rozpuści. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do kremu, a następnie dodać pustą fasolę (lub dodać ekstrakt). Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Usunąć z heat.In mała miska, połączyć żelatynę i 3 łyżki gorącej wody.
Pozostaw, mieszając od czasu do czasu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, około 10 minut. Wymieszać 1/2 szklanki mieszaniny śmietany do żelatyny.
Wlać z powrotem do pozostałej śmietany, następnie dodać sól i wymieszać.
Przełożyć do dużej miski i przykryć folią, dociskając folię do powierzchni kremu; lekko ostudzić. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii (jeśli używasz) i wymieszać do rekombinacji. Podzielić mieszaninę między sześć 1/2-cup ramekins lub filiżanek umieszczonych na blasze do pieczenia, wypełniając każdy 2/3 pełne. Przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 i do 24 godzin. Napełnij średnią miskę do połowy lodowatą wodą. W dużym garnku, na małym ogniu, rozpuścić pozostały 1 szklankę cukru w 6 szklankach wody.
Dodać skórkę z cytryny i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj brzoskwinie, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Przenieść brzoskwinie do lodowatej wody na 1 minutę i zdjąć Skórki; odstawić.
Dodaj gałązkę ziół do syropu i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, 35 do 40 protokół.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Umieścić brzoskwinie w misce. Przecedzić syrop nad brzoskwiniami i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 do 8 godzin. Aby podać, obrócić każdą panna cottę na talerz, umieścić brzoskwinię obok niego i łyżkę syropu na obu.