Gotowana Sałatka z krewetek, melona i Frisée
Gotowane krewetki, Melon i sałatka Frisée jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, kantalupę, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka Frisée Z Pancettanem I Gotowanymi Jajkami, Sałatka Z Frisée I Dzikich Grzybów Z Gotowanym Jajkiem, oraz Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz połowę kopru włoskiego z porem, czosnkiem, nasionami kopru włoskiego, nasionami kolendry, czarnym pieprzem, skórką pomarańczową, sokiem pomarańczowym, białym winem, wodą i 2 łyżeczkami koszernej soli i zagotuj. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.
Dodaj krewetki do rondla i gotować na małym ogniu, aż różowy i zwinięty, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i niech krewetki marynować w ciepłym płynie przez 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki na talerz. Połowę każdej krewetki wzdłuż i przechowywać w lodówce, aż ostygnie. Odcedzić płyn kłusowniczy, rezerwując 1 szklankę.
W małym rondlu gotuj zarezerwowany płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, 15 minut; przenieś do dużej miski i ubijaj w oleju i occie. Doprawić solą i piment d ' Espelette.
Dodaj kantalupę, miód, Fryz, estragon, krewetki i pozostałe pokrojone surowy koper włoski. Doprawić sałatkę solą i piment d ' Espelette, delikatnie wrzucić i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris