Gotowana Sałatka z krewetek i sałaty maślanej z winegretem cytrynowo-pomarańczowym

Gotowane krewetki i sałata maślana Sałatka z cytrynowo-pomarańczowym winegretem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 590 kalorii, 25g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pieprz, kawałki wielkości kęsa chrupiące masło liście sałaty, oliwa z oliwek plus 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałata maślana z awokado, pomarańczą i limonkowym winegretem, Zapiekane przegrzebki na mikro zielonych z pomarańczowym estragonem Vinaigrette z masłem gotowany Homar, oraz Sałata Mieszana, Koper Włoski I Sałatka Pomarańczowa Z Winegretem Z Czarnych Oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu przynieś białe wino i 1 szklankę wody na wolnym ogniu.
Dodaj krewetki; zmniejszyć ciepło, aby utrzymać ciecz ledwo gotowanie aż krewetki są gotowane przez, o 6 protokół.
Odcedzić i pokroić krewetki na pół wzdłuż.
W małej misce, połączyć skórkę z cytryny, sok, szalotka, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; odstawić co najmniej 15 protokół.
W dużej misce do serwowania, sałata wymieszać, rzodkiewki, awokado, i krewetki z wystarczającą ilością cytrynowo-pomarańczowy vinaigrette do Płaszcz. Zachowaj dodatkowe vinaigrette do innego użytku. Podzielić mieszaninę między cztery płyty. Top z bułką tartą, jeśli jest używany.
Bułka tarta. Aby ułożyć prostą sałatkę, dodaj tosty bułka tarta dla dodatkowego chrupnięcia i bogactwa.
W maszynce, wir 1 kromka chleba jajecznego do drobnej okruchy. Na małej patelni na średnim ogniu rozpuść 1 łyżkę masła.
Dodaj bułkę tartą i wymieszać do złotego koloru, o 2 protokół. Wymieszać sól i pieprz do smaku. Łyżeczka lub dwie mielone świeże zioła są również miłym dodatkiem.
Okruchy rozprowadzić na ręcznikach papierowych do ostygnięcia.
Kup świeże. Sprawdź sałatę pod kątem brązowienia, więdnięcia, wysuszonych plam lub innych oznak wieku. Chcesz, aby liście były jasne, chrupiące i wilgotne.
Wysusz liście. Woda więdnie Zielenie i rozcieńcza opatrunek. Rzut z kilkoma ręcznikami papierowymi podnosi wilgoć pozostawioną przez większość wirówek do sałatek.
Dopasuj zielenie z odpowiednim opatrunkiem. Sałata Maślana i delikatne wiosenne warzywa najlepiej jest delikatnie pokryć lekko kwaśnym sosem. Cięższe warzywa mogą wytrzymać duże smaki i mocniejsze kwasy.
Niech będzie wielkości kęsa.
Wytnij wszystkie składniki mniej więcej tego samego rozmiaru. To sprawia, że sałatka łatwiej jeść i zachowuje uwagę na smak.
Niech smaki się mieszają. Przygotowując dressing, pozwól kwasowi (ocet, sok z cytryny) wchłonąć przyprawy (czosnek, szalotka, przyprawy, zioła) przez co najmniej 15 minut przed dodaniem oleju.
Sprawdź przyprawy. Zanurz liść sałaty w dressingu; da Ci bardziej dokładny smak niż próbkowanie łyżką.
Rzucaj rękami. Żadne inne narzędzie nie jest tak delikatne i nie daje tak dużej kontroli.