Gotowana Sałatka z krewetek, melona i Frisée

Gotowana Sałatka z krewetek, melona i Frisée
Gotowane krewetki, Melon i sałatka Frisée jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, kantalupę, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka Frisée Z Pancettanem I Gotowanymi Jajkami, Sałatka Z Frisée I Dzikich Grzybów Z Gotowanym Jajkiem, oraz Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami.

Instrukcje

1
W dużym rondlu połącz połowę kopru włoskiego z porem, czosnkiem, nasionami kopru włoskiego, nasionami kolendry, czarnym pieprzem, skórką pomarańczową, sokiem pomarańczowym, białym winem, wodą i 2 łyżeczkami koszernej soli i zagotuj. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Ostudzić przez 15 minut.
3
Dodaj krewetki do rondla i gotować na małym ogniu, aż różowy i zwinięty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Zdjąć z ognia i niech krewetki marynować w ciepłym płynie przez 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki na talerz. Połowę każdej krewetki wzdłuż i przechowywać w lodówce, aż ostygnie. Odcedzić płyn kłusowniczy, rezerwując 1 szklankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
W małym rondlu gotuj zarezerwowany płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, 15 minut; przenieś do dużej miski i ubijaj w oleju i occie. Doprawić solą i piment d ' Espelette.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj kantalupę, miód, Fryz, estragon, krewetki i pozostałe pokrojone surowy koper włoski. Doprawić sałatkę solą i piment d ' Espelette, delikatnie wrzucić i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
Melon MiodowyMelon Miodowy
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn