Gotowana Gruszka Seckel z granatem, serem Cabrales i lodami z pieprzu Szechuańskiego

Gotowana Gruszka Seckel z granatem, serem Cabrales i lodami z pieprzu Szechuańskiego
Need a wegetariańska przystawka? Gotowana Gruszka Seckel z granatem, serem Cabrales i lodami z pieprzu Szechuańskiego może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 13g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.41 za porcję. Jeśli masz mąkę migdałową, ser cabrales, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Seckel tarta gruszkowa z kremem Poire William, Suflet serowy Cabrales z Endywią i azjatycką sałatką z gruszek, oraz Przepis na gruszkę z granatu {podziel się naszym świątecznym stołem} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lody Z Pieprzem Szechuańskim
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2
W średnim rondlu połącz mleko, śmietanę i ziarna pieprzu i gotuj na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do delikatnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Zdjąć patelnię z ognia, przykryć i pozostawić do zaparzenia na 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Odcedzić mieszaninę mleka i powrócić do rondla. Podgrzać, aż mieszanina zacznie się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Zdjąć z ognia.
6
W średniej misce energicznie ubić żółtka i cukier, aż bledną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Ubić około 1/2 szklanki gorącej mieszaniny mleka do żółtek, następnie umieścić tę mieszaninę w rondlu z pozostałą mieszaniną mleka i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryć tylną część łyżki i osiągnąć 175 ° F (79°C)na termometrze natychmiastowego odczytu; nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała, bo żółtka zsiadną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Wyjmij garnek z ognia. Podstawę lodów przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski. Umieścić miskę w łaźni lodowej i często mieszać, aż ostygnie. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce podstawę lodów przez co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Przetwarzaj bazę w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta (uważaj, aby nie przesadzić lodów, bo staną się ziarniste).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
10
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i zamrozić, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
11
Gotowane gruszki z granatem
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
12
W średnim rondlu, doprowadzić sok z granatów i czarny pieprz do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
13
Dodać gruszki i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Podduś gruszki w gotującym się soku do miękkości, około 15 minut. Całkowicie schłodzić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
14
Przenieść gruszki, wciąż w płynie, do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
15
SOS Granatowy
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
16
Płyn do kłusowania wlać do małego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Nadal gotować płyn, aż zmniejszy się o połowę, około 15 minut. Przełożyć syrop przez sito o drobnych oczkach do miski i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
17
Pieczone Diamenty Migdałowe
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
18
Rozgrzej piekarnik do 191°C (375°F). Płaszcz dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
19
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, wymieszać masło i cukier na średniej prędkości, aż do uzyskania kremowej i dobrze wymieszanej, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
20
Dodać mąkę migdałową i wymieszać do wymieszania. Zmniejsz prędkość miksera do średnio-niskiej i dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu i skrobając po bokach miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
21
Dodać mąkę i wymieszać do wymieszania. Zeskrobać mieszaninę migdałów na przygotowaną patelnię, wygładzając ją na równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
22
Piec przez 18 do 22 minut, lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
23
Umieść patelnię na stojaku z drutu i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
24
Za pomocą foremki do ciasta o długości 2 cali i szerokości 1 cala Wytnij 8 diamentów pieczonego kremu migdałowego. Przechowywać w szczelnym pojemniku do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
25
Montaż
26
Każdą gotowaną gruszkę z granatem przeciąć na pół w poprzek i usunąć rdzenie z dolnych połówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
27
Dno każdej gruszki ułożyć na talerzu, a wierzch ułożyć plasterkiem sera Cabrales. Wymień wierzchołki gruszki. Glazury gruszki z niektórych z sosem granat, pozwalając niektóre z sosu kapać na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
28
Miejsce a
29
Upieczony migdałowy diament na każdym talerzu i na wierzchu z gałką lodów z pieprzu Szechuańskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
30
Przedruk za zgodą wydawcy, Houghtona Mifflina Harcourta, z Payard Desserts przez Francois Payarda z Tish Boyle. Zdjęcia: Rogerio Voltan. Copyright © 2013.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn