Gotowana Gruszka Seckel z granatem, serem Cabrales i lodami z pieprzu Szechuańskiego

Need a wegetariańska przystawka? Gotowana Gruszka Seckel z granatem, serem Cabrales i lodami z pieprzu Szechuańskiego może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 13g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.41 za porcję. Jeśli masz mąkę migdałową, ser cabrales, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Seckel tarta gruszkowa z kremem Poire William, Suflet serowy Cabrales z Endywią i azjatycką sałatką z gruszek, oraz Przepis na gruszkę z granatu {podziel się naszym świątecznym stołem} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lody Z Pieprzem Szechuańskim
W średnim rondlu połącz mleko, śmietanę i ziarna pieprzu i gotuj na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do delikatnego wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia, przykryć i pozostawić do zaparzenia na 20 minut.
Odcedzić mieszaninę mleka i powrócić do rondla. Podgrzać, aż mieszanina zacznie się gotować.
W średniej misce energicznie ubić żółtka i cukier, aż bledną.
Ubić około 1/2 szklanki gorącej mieszaniny mleka do żółtek, następnie umieścić tę mieszaninę w rondlu z pozostałą mieszaniną mleka i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryć tylną część łyżki i osiągnąć 175 ° F (79°C)na termometrze natychmiastowego odczytu; nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała, bo żółtka zsiadną.
Wyjmij garnek z ognia. Podstawę lodów przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski. Umieścić miskę w łaźni lodowej i często mieszać, aż ostygnie. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce podstawę lodów przez co najmniej 4 godziny.
Przetwarzaj bazę w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta (uważaj, aby nie przesadzić lodów, bo staną się ziarniste).
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i zamrozić, aż będą gotowe do podania.
Gotowane gruszki z granatem
W średnim rondlu, doprowadzić sok z granatów i czarny pieprz do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać gruszki i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Podduś gruszki w gotującym się soku do miękkości, około 15 minut. Całkowicie schłodzić w temperaturze pokojowej.
Przenieść gruszki, wciąż w płynie, do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do podania.
Płyn do kłusowania wlać do małego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Nadal gotować płyn, aż zmniejszy się o połowę, około 15 minut. Przełożyć syrop przez sito o drobnych oczkach do miski i ostudzić.
Pieczone Diamenty Migdałowe
Rozgrzej piekarnik do 191°C (375°F). Płaszcz dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, wymieszać masło i cukier na średniej prędkości, aż do uzyskania kremowej i dobrze wymieszanej, o 2 protokół.
Dodać mąkę migdałową i wymieszać do wymieszania. Zmniejsz prędkość miksera do średnio-niskiej i dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu i skrobając po bokach miski w razie potrzeby.
Dodać mąkę i wymieszać do wymieszania. Zeskrobać mieszaninę migdałów na przygotowaną patelnię, wygładzając ją na równą warstwę.
Piec przez 18 do 22 minut, lub do złotego koloru.
Umieść patelnię na stojaku z drutu i całkowicie ostudź.
Za pomocą foremki do ciasta o długości 2 cali i szerokości 1 cala Wytnij 8 diamentów pieczonego kremu migdałowego. Przechowywać w szczelnym pojemniku do momentu użycia.
Każdą gotowaną gruszkę z granatem przeciąć na pół w poprzek i usunąć rdzenie z dolnych połówek.
Dno każdej gruszki ułożyć na talerzu, a wierzch ułożyć plasterkiem sera Cabrales. Wymień wierzchołki gruszki. Glazury gruszki z niektórych z sosem granat, pozwalając niektóre z sosu kapać na talerze.
Upieczony migdałowy diament na każdym talerzu i na wierzchu z gałką lodów z pieprzu Szechuańskiego.
Przedruk za zgodą wydawcy, Houghtona Mifflina Harcourta, z Payard Desserts przez Francois Payarda z Tish Boyle. Zdjęcia: Rogerio Voltan. Copyright © 2013.