Gorący kompot owocowy
Gorący kompot owocowy wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 1,28 dolara za porcję otrzymasz sos na 8 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 263 kalorie , 2 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, mielonego cynamonu, wiśni i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis polubiło 11 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23% . Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kompot z gorących owoców , Kompot z gorących owoców i Kompot z gorących owoców .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko natłuść naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Do przygotowanego naczynia do pieczenia wlać gruszki, brzoskwinie i wiśnie wraz z płynami; zamieszać. W misce wymieszaj płatki owsiane i 1/4 szklanki brązowego cukru; posypać mieszanką owocową.
Posyp pozostałą 1/4 szklanki brązowego cukru nad warstwą owsianą.
Posyp cynamonem brązowy cukier. Na wierzchu równomiernie rozłóż kawałki masła.
Piec, aż będzie gorący, szampański i lekko brązowy na brzegach, około 20 minut.