Gorące płatki Quinoa z syropem klonowym jabłka
Gorące płatki Quinoa z syropem klonowym jabłka mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 216 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, ekstrakt waniliowy, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki maślane z jabłkami z syropem klonowym, Pieczona dynia z syropem klonowym i jabłkami {GF}, oraz Pieczone przyprawione dyni z jabłkami i syropem klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jabłko i 1/4 szklanki wody na małej patelni; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać cynamon, gałka muszkatołowa, i goździki; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 4 minut lub tylko do chrupkiego przetargu.
Zdjąć z ognia; odkryć i odstawić.
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu; wymieszać w płatkach quinoa i soli. Gotować 1 1/2 minuty, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać z cukrem i odstawić 5 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Podczas gdy stoi zbóż, powrót mieszaniny jabłek na średnim ogniu; dodać syrop, masło, i wanilia, mieszając tylko do roztopienia masła.
Podawać mieszankę jabłkową na płatkach.