Gorące i kwaśne krewetki i brokuły
Gorące i kwaśne krewetki i brokuły to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 224 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Za 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jeśli masz pod ręką krewetki, skrobię kukurydzianą, ryż i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 55%. Ten wynik jest solidny. Hot ' N ' Sour Shrimp, Zupa gorąca i kwaśna z krewetkami, oraz Gorące i kwaśne krewetki z makaronem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i gotuj przez 4 minuty, często mieszając.
Wyjmij krewetki z patelni.
Rozgrzej pozostały olej na patelni.
Dodaj pokruszoną czerwoną paprykę, brokuły i paski czerwonej papryki. Gotuj przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj 1 1/4 szklanki bulionu i podgrzej do wrzenia.
Wymieszaj pozostały bulion i skrobię kukurydzianą w małej misce, aż masa będzie gładka.
Dodaj mieszankę skrobi kukurydzianej i krewetki na patelnię i gotuj i mieszaj przez 2 minuty, aż mieszanina się zagotuje i zgęstnieje, a krewetki się ugotują.
Podawaj mieszankę krewetek na ryżu.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Vina Leyda Sauvignon Blanc z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Vina Leyda Sauvignon Blanc]()
Vina Leyda Sauvignon Blanc
Prezentując ekspresyjną mineralność, Sauvignon Blanc 2013 charakteryzuje się silną intensywnością aromatyczną i szerokim spektrum aromatycznym, z nutami ziołowymi, cytrynowymi i tropikalnymi. Jest świeży na podniebieniu, oferując chrupiącą, pikantną kwasowość i soczyste, cytrynowe wykończenie. Połącz z ciastami krabowymi, estragonem z kurczaka lub małżami.