Gorące danie z brązowego ryżu
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, gorące danie z brązowego ryżu może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 223 kalorie, 5 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Udaj się do sklepu i kup cebulę, masło, majeranek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 32%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Danie z pilawem z brązowego ryżu, Gorące danie z dzikiego ryżu i Gorące danie z ryżem i brokułami.
Instrukcje
Na patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż ryż na połowie masła na złoty kolor; Przełożyć do dużego naczynia. Na tej samej patelni podsmaż grzyby, seler i cebulę na pozostałym maśle, aż będą miękkie; dodać do ryżu. Wymieszaj wodę, orzechy pekan, sól, majeranek, pieprz, szałwię i tymianek.
Przenieść do 1-1/2-qt. naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki i wchłonie płyn. Przed podaniem rozgnieść widelcem.