Gorące ciasta z ricottą z chrupiącym boczkiem i mieszanymi liśćmi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc spróbuj gorących ciast z ricottą z chrupiącym boczkiem i mieszanymi liśćmi. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 260 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka crème fraîche, proszek do pieczenia, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Boczek Wędzony, Awokado I Mieszane Liście, Pomidory, Mieszane Kiełki Fasoli I Mieszane Liście, oraz Chrupiące Ciasta Cheddar Z Boczkiem.
Instrukcje
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, następnie wymieszać z ricottą, żółtkami, tymiankiem i proszkiem musztardowym. Powoli skropić w mleku i ubić, aby uzyskać gładką mieszankę. Dobrze doprawić solą i dużą ilością czarnego pieprzu.
Połowę masła rozpuścić na dużej patelni. Gdy zacznie się spieniać, wkładamy boczek i smażymy aż będzie chrupiący.Podczas gotowania boczku, ubij białka, aż będą sztywne i uformują miękkie szczyty, a następnie złóż do mieszanki ricotta partiami dużą metalową łyżką, utrzymując w jak największej ilości powietrza.
Gdy boczek jest chrupiący, wyciągnij go, dobrze osusz na papierze kuchennym i utrzymaj ciepło. Gotować gorące ciasta w tej samej patelni na małym ogniu, pozwalając na około 2 łyżki mieszanki dla każdego ciasta i robi je partiami, więc nie przeludnić patelni.
Dodaj małe gałki masła, jak idziesz i dbać, aby utrzymać ciepło niskie, więc masło nie palić. Gorące ciasta powinny być twarde i złote na końcu, a to zajmie około 2 minut z każdej strony. Po ugotowaniu każdej partii przełożyć na talerz i ogrzać. (Na tym etapie można je zamrozić, ale najpierw pozostawić do ostygnięcia.)