Gorąca sałatka z kurczakiem
Jeśli masz około godziny do spędzenia w kuchni, sałatka z kurczakiem na gorąco może być spektakularnym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. To danie główne ma 519 kalorii , 20 g białka i 42 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 1,76 dolara za porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, ale jedna z nich powiedziałaby, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką śmietanę, nóżki i kawałki pieczarek, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular na poziomie 45% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to sałatka z gorących ziemniaków , gorący garnek z jagnięciną i nerkami oraz gorący dip krabowy .
Instrukcje
Umieść kurczaka w garnku żeliwnym i zalej wodą; dodaj liście laurowe. Doprowadź do wrzenia. Gotuj bez przykrycia, aż soki będą klarowne.
Wyjmij kurczaka i pokrój go w kostkę o boku 1,25 cm; przełóż do dużej miski.
Dodaj następnych 11 składników.
Przenieść do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali (naczynie będzie pełne).
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30 minut lub do momentu, aż danie będzie dobrze podgrzane.