Gorzko-słodko-czekoladowa tarta Ganache z cukierkami słodowymi krucha

Słodko-gorzka czekolada i chleb świętojański Ganache tarta ze słodowanych cukierków kruche może być tylko deser szukasz. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Mieszanka ciężkiej śmietany, bittersweet Chocolate chips, vanillan extract, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Spróbuj Gorzko-słodko-czekoladowa tarta Ganache z cukierkami słodowymi krucha, Francuskie makaroniki z gorzko-czekoladowym Ganache, oraz Czekoladowe ciasto orzechowe ze słodko-gorzkim Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić mąkę, cukier i 1 łyżeczkę soli w dużej misce do wymieszania.
Dodaćbutter i wcierać opuszkami palców untilcoarse formy posiłku. Wymieszać śmietanę i jajko w małej misce do wymieszania; mieszanka mąki drizzleover. Mieszaj, aż ciasto trafi w wilgotne grudki. Zbierz doughinto piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozwałkować ciasto na mąki powierzchni do 12-calowy Okrągły.
Przenieś na 9-calową patelnię z wyjmowanym dnem.
Odciąć wszystkie zwisy but1 / 2 cala. Fold zwis w andpress, tworząc podwójne grube boki. Piercebottom skorupy z widelcem; chill 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż skórkę zfolii i napełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec, aż boki skorupy są ustawione, ok. 20 minut.
Usuń folię z fasolą ibake, aż skorupa będzie złotobrązowa, 12 do 15 minut dłużej. Całkowicie chłodna skórka.
Połącz słodko-gorzki chleb świętojański i w średniej misce.Doprowadzić śmietanę do gotowania na wolnym ogniu w ciężkich średniachaucepan na średnim ogniu.
Wlać creamover chips; odstawić 1 minutę. Mieszać aż do rozpuszczenia i gładkie.
Dodaj masło i wanilię; wymieszaj, aby zmiksować.
Wlać nadzienie do ostudzonej Skórki.Chill uncovered do firmy, co najmniej 4 godziny.Posiekać kruche na szorstkie 1/2 cala pieces.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Coverbrittle, przykryć tarta, i przechowywać schłodzone. Przynieś temperaturę toroom przed kontynuowaniem.
Wyjąć tartę z patelni. Scatter brittleover tart i służyć.
* Chipsy z chleba świętojańskiego są podobne do chipsów czekoladowych. Są one dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i sklepach z żywnością naturalną.