Gorzko-Czekoladowy Sorbet
Słodko-gorzki Sorbet czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 59 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 264 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, wodę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Świeży Sorbet pomarańczowy ze słodko-gorzką czekoladą, Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni, oraz Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu. Wymieszać z cukrem i kakao; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i wanilię, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Przykryć i schłodzić całkowicie.
Wlać mieszaninę czekolady do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do uzyskania jędrności.