Gorzki Czekoladowy Fudge Miętowy
Przepis na Dark Chocolate Peppermint Fudge można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut . Za 51 centów za porcję otrzymujesz deser dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 342 kalorie , 4 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis polubiło 88 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, mleka skondensowanego, ekstraktu z mięty pieprzowej i półsłodkich kawałków czekolady. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu świątecznym . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ten przepis jest typowy dla kuchni Ameryki Środkowej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 34% . Ta ocena jest raczej słaba. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Almond Dark Chocolate Pancakes with Dark chocolate sauce , Peppermint White Chocolate Fudge i Warm and Luscious Sipping Chocolate with Xocai Healthy Dark Sipping Xocolate .
Instrukcje
W dużej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, wymieszaj kawałki czekolady, słodzone mleko zagęszczone, masło, ekstrakt z mięty pieprzowej i sól.
Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej na średnio-wysokiej mocy, aż chipsy się rozpuszczą. Powinno to zająć od 5 do 6 minut, mieszając co 2 minuty.
Wlać mieszankę czekoladową do silikonowej formy do pieczenia o wymiarach 8x8 cali; na wierzchu pokruszyć cukierki miętowe. Lekko wcisnąć cukierki, używając tylnej części łyżki, do mieszanki czekoladowej. Schłodzić do stężenia, 1 godzina.