Gorzka Pomarańcza Crème Brûlée
Gorzka pomarańcza Crème Brûlée to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 577 kalorii, 13g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt/esencja, ciężki / podwójny śmietana, mleko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Orange Creme Brulee, oraz Marmolada Pomarańczowa Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 ° F/180 ° C / Gaz
Wyłożyć blachę do pieczenia/tacę papierem do pieczenia.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij żółtka z 1/2 szklanki cukru, aż mieszanina stanie się bladożółta, około 1 minuty.
Dodać wanilię i ubić, aż ciasto robi się bardzo grube, o 1 do 2 minut dłużej. Używając gumowej szpatułki, dodaj mąkę i powoli i delikatnie wymieszaj z mieszaniną żółtkową, aż zostanie ledwo włączona. (Ważne jest, aby nie przesadzać; niektóre kwiaty powinny być nadal widoczne wzdłuż krawędzi i w środku miski.)
W czystej misce, za pomocą miksera elektrycznego i czystych ubijaczy, ubij białka z 2 łyżkami cukru, aż uformują się miękkie szczyty. Używając gumowej szpatułki, delikatnie złóż mieszaninę białka jaj w ciasto. Nie mieszać energicznie.
Używając chochli, w małych partiach, jeśli to konieczne, ostrożnie Zbierz ciasto do worka z ciastem / rurką z końcówką rozmiaru 4. Cienkie linie ciasta o długości około 3 cali/7,5 cm i grubości 1/4 cala/6 mm wyłożyć na przygotowaną blachę / tacę, rozstaw je w odległości około 1 cala/25 mm. Użyj przesiewacza lub sitka o drobnych oczkach, aby odkurzyć ciasteczka cukrem cukierniczym / pudrem.
Piec na złoty kolor, 10 do 12 minut.
Wyjmij tacę z piekarnika i pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na patelni przez około 1 minutę, aby trochę je ujędrnić. Używając szpatułki, ostrożnie przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Powtórz, aby użyć pozostałego ciasta. Powinieneś mieć od 25 do 30 ciasteczek.
Rozgrzej piekarnik do 300 ° F/150 ° C / Gaz
W średnim rondlu połącz śmietanę, mleko i skórkę pomarańczową i podgrzewaj, aż para zacznie rosnąć. Nie pozwól gotować.
Wyjmij z ognia i zagnieżdż garnek w lodowej kąpieli.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina śmietany ostygnie do temperatury pokojowej, 5 do 10 minut.
W dużej misce wymieszać żółtka i 1/2 szklanki / 100 g cukru.
Ubijać, aż cukier się rozpuści i dokładnie wymieszać z żółtkami. Delikatnie ubić mieszankę kremu.
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach ustawione na dużym szklanym dzbanku miarowym lub misce z wargą wylewającą, aby odcedzić wszelkie ciała stałe. Podziel krem równomiernie pomiędzy sześć 4-oz/120-ml ramekinów.
Umieść w patelni do pieczenia / tacy i dodaj wodę, aby uzyskać 1 W / 2,5 cm po bokach ramekinów.
Piec, aż kremy są twarde, 35 do 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić w łaźni wodnej do temperatury pokojowej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, co najmniej 2 godziny i do 2 dni.
Aby służyć, zdejmij folię / folię spożywczą i delikatnie połóż papierowy ręcznik / papier chłonny na wierzchu każdego kremu. Delikatnie naciśnij ręcznik, aby usunąć nagromadzenie wilgoci, uważając, aby nie wbić kremu.
Posypać 1 łyżką cukru równomiernie na każdym kremie. Używając palnika, przepuść płomień nad cukrem, aż się roztopi i zmieni kolor na złoty. (Alternatywnie, rozgrzać brojlery / grill i wsunąć Kremy pod brojlery 4 do 6 w / 10 do 15 cm od źródła ciepła, aby stopić cukier; pozostaw lekko otwarte drzwi piekarnika i uważnie obserwować, jak cukier może nagle przypalić.)
Odstawić crème brûlée w temperaturze pokojowej, aż cukier stwardnieje, przez 1 do 2 minut.
Jeśli serwujemy z ciasteczkami z cukrem, układamy 2 ciasteczka na każdym kremie, opierając je na krawędzi ramekinów i udekorowujemy miętą.
Serwuj natychmiast. Delektuj się dodatkowymi ciasteczkami następnego dnia lub słodkim, deserowym winem.