Gorzka Czekolada Crème Brûlée
Crème brûlée z ciemnej czekolady może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 92 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka bitej polewy, Baton słodko-gorzka czekolada, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gorzka Czekolada Crème Brûlée, Gorzka czekolada Creme Brulee z cukrem waniliowym, oraz Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko w ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści. Wymieszać ekstrakty.
Połącz żółtko i sól w małej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką. Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Podzielić mieszaninę równomiernie między 6 (4-uncji) ramekins, kubki kremu, lub płytkie naczynia do pieczenia.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia i dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 300 przez 40 minut lub do środka ledwo porusza się, gdy ramekin jest dotykany.
Wyjąć ramekiny z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu. Przykryć ramekiny i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
1 łyżeczkę cukru przesiać równomiernie na każdym kremie. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany. Wierzch z 1 łyżką ubitą polewą.
Natychmiast podawaj kremy.