Gorgonzola i Por Creme Brûlée
Gorgonzolan i creme brulee z Pora mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,15 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Mieszanka pietruszki, koperek, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135°. w średnim rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj pory i cebulę, i smażyć przez 7 do 10 protokół, lub do miękkości.
W średniej misce ubić żółtka do bladego koloru.
Ubij śmietanę i pół na pół.
Wymieszać w porach, cebuli, Gorgonzola, koperek lub estragon, pietruszka, sól, i pieprz.
Umieść sześć standardowych naczyń flan na patelni do pieczenia. Podziel mieszankę kremu między potrawy.
Wlać ciepłą wodę do patelni, aby dojść do połowy boków naczyń.
Piec w piekarniku przez 35 do 40 minut, lub aż środek każdego kremu nadal lekko jiggles.
Wyjmij z piekarnika i podnieś naczynia z gorącej wody.
Umieść naczynia na blasze do pieczenia.
Równomiernie posypać 4 łyżeczki startego sera lub 1 1/2 łyżeczki cukru na każdym kremie. Za pomocą ręcznego palnika, brązowy ser lub karmelizować cukier (patrz uwaga poniżej).
Ze względu na zawartość wilgoci w brązowym cukrze zaleca się wysuszyć go przed karmelizacją.
Rozłóż jasny lub ciemnobrązowy cukier na blasze do pieczenia w 1/8-calowej warstwie i piec w rozgrzanym piekarniku 135° przez 8 do 10 minut, lub aż rumiane ciemniejszy odcień.
Pozostaw do ostygnięcia, umieść w małej plastikowej torebce i zmiażdż ją dokładnie wałkiem do ciasta lub płaskim metalowym młotkiem, aby uzyskać drobne kryształy. Brązowy cukier traktowany w ten sposób ma doskonały smak po karmelizacji.
Z Crème Brûlée Lou Seiberta Pappasa. Copyright © 2005 by Lou Seibert Pappas; photographs copyright © 2005 by Alison Miksch. The Chronicle Books LLC edition wydane w 200
Przedruk za zgodą Chronicle Books.