Gorditas z indyczym kretem
Gorditas z indykiem jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 38g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka dodatków, rosół z kurczaka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać skracanie warzyw można śledzić to danie główne z Sernik Wiśniowy Muddy Buddies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Posole z indykiem i Chipotle w kształcie serca Gorditas, Mole Turcja, oraz Indyk Kret.
Instrukcje
Wymieszać razem masę harina i bulion w dużej misce do mieszania. Przykryć i odstawić 30 minut.
Dodać skrócenie, mąkę, sól i proszek do pieczenia; ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Ciasto podzielić na 12 piłek wielkości golfa. Ułóż na papierze woskowym i przykryj wilgotnymi ręcznikami. Poklepać każdą kulkę ciasta w 3-calowe koło. (Lekko olej palce, aby utrzymać mieszaninę od sklejania.) Szczypta krawędzie kół tworząc grzbiet, i naciśnij dobrze do każdego środka trzymać polewy. Przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wyschnięciu ciasta.
Wlać olej na głębokość 1/4 cala do dużej patelni; ogrzać do 35
Smaż gorditas, partiami, 2 minuty z każdej strony, lub do złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Każdą gorditę wymieszać z 2 łyżkami fasoli refried; na każdą gorditę wymieszać 1 łyżkę indyczego pieprzyka nad fasolą. (Rezerwa dodatkowych fasoli i mola do innych zastosowań.) Top gorditas z pożądanymi dodatkami i udekorować, w razie potrzeby.
Wskazówka: napełnij butelkę squirt kwaśną śmietaną. Ściśnij na gorditę.
Uwaga: Masa harina to mąka kukurydziana tradycyjnie używana do tortilli kukurydzianych. Można go znaleźć w sekcji ethnic foods w większych sklepach spożywczych.