Gorditas
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, Gorditas może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 230 kalorii, 4 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 18 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wielu osobom bardzo smakowało to danie. Udaj się do sklepu i kup mąkę, sól, tłuszcz piekarski i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 428 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują Gorditas, Homemade Gorditas i Gorditas con Camarones.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj masę harinę, sól i gorącą wodę. Stopniowo dodawać tłuszcz i mąkę. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj jeszcze trochę gorącej wody. Z ciasta formuj kulki, które zmieszczą się w dłoni.
Wyłóż powierzchnię roboczą woskowanym papierem lub plastikiem.
Skropić wodą. Spłaszcz kulki na mokrej powierzchni do grubości około 1/4 cala.
Rozgrzej patelnię lub comal na średnim ogniu. Smaż gordity z każdej strony, aż będą ugotowane.
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim i średnim ogniu, aż będzie gorący. Smaż każdą gorditę, aż się napęcznieje, od czasu do czasu wciskając ją szpatułką w olej.
Odsącz krótko na ręcznikach papierowych, odetnij końcówki i napełnij je ulubionymi potrawami.