Gorditas

Gorditas
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, Gorditas może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 230 kalorii, 4 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 18 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wielu osobom bardzo smakowało to danie. Udaj się do sklepu i kup mąkę, sól, tłuszcz piekarski i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 428 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują Gorditas, Homemade Gorditas i Gorditas con Camarones.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj masę harinę, sól i gorącą wodę. Stopniowo dodawać tłuszcz i mąkę. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj jeszcze trochę gorącej wody. Z ciasta formuj kulki, które zmieszczą się w dłoni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyłóż powierzchnię roboczą woskowanym papierem lub plastikiem.
3
Skropić wodą. Spłaszcz kulki na mokrej powierzchni do grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Rozgrzej patelnię lub comal na średnim ogniu. Smaż gordity z każdej strony, aż będą ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim i średnim ogniu, aż będzie gorący. Smaż każdą gorditę, aż się napęcznieje, od czasu do czasu wciskając ją szpatułką w olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
Odsącz krótko na ręcznikach papierowych, odetnij końcówki i napełnij je ulubionymi potrawami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn